banden.jpg

❱ Bandenservice

De banden van uw auto hebben een verantwoordelijke taak. Ze dragen het gewicht van de auto, de inzittenden en uw bagage. Ook spelen ze een cruciale rol bij het weggedrag van uw auto: optrekken, remmen, het opvangen van dwarskrachten in bochten en grip op nat wegdek. De juiste banden zijn daarom erg belangrijk. Wij zorgen voor de juiste basis. Voor elke auto plaatsen wij de meest geschikte autoband. Dit doen wij het hele jaar door.

Heeft u een auto met zomer- en winterbanden? Dan vindt er twee keer per jaar een bandenwissel plaats. Bij Autotaal Montfoort regelen we niet alleen het verwisselen van de banden, ook de opslag van de banden is iets waarvoor u bij ons terecht kunt. 

Wanneer moet u uw banden wisselen?
De meeste mensen wachten vaak net iets te lang met het omwisselen van hun autobanden. Pas als het gaat sneeuwen of ijzelen, bedenken zij dat de zomerbanden nog onder de auto liggen. Over het algemeen geldt dat winterbanden beter dan zomerbanden functioneren op het moment dat de temperatuur onder de 7 graden komt te liggen. Kijk dus met name naar de temperatuur en niet naar de hoeveelheid sneeuw en gladheid bij het bepalen van het juiste moment voor de bandenwissel.

Is het weer tijd voor uw bandenwissel? Plan dan direct online een afspraak in voor uw bandenwissel. Voor het wisselen van uw banden gebruiken wij speciale apparatuur, zodat uw banden en velgen niet beschadigd raken.